• 11
  • 12
  • 13

RÉPCESZEMEREI VIRGONCOK IFJUSÁGÉRT EGYESÜLET

9375 RÉPCESZEMERE, FŐ UTCA 60.
T/F:99/388-802 M: 30/388-0284

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adószám: 18983010-1-08

Bankszámlaszám: 59100308-11031837

Nyilvántartási szám: Pk.T.60.094/2005.

Az éves tagdíj: 2400,- Ft

Elnökség: Ruiszné Bene Júlia elnök, Radics László titkár,

Felügyelő Bizottság: Tompos Bálint elnök,

 

RÉPCESZEMEREI VIRGONCOK IFJÚSÁGÉRT EGYESÜLET.

 

„2005-ben alakultunk meg. Egyesületünk célja a község fiatalkorú lakosságának összefogása és támogatása, valamint szabadidős, kulturális és sportprogramok szervezése, kreatív termékek készítése a korosztályuknak megfelelő szinten. A gyermekek révén szeretnénk a falu lakosságát közelebb hozni egymáshoz. Nemcsak megpróbáljuk a fiatalokat a környezetük megbecsülésére, megóvására ösztönözni, de tájékoztató jellegű előadásokat is tervezünk számukra. A világot az internet segítségével is szeretnénk közelebb hozni a mindennapjaikhoz. Eddig megvalósult programjaink: Szemét szedés a falu területén, újságpapírgyűjtés, asztalitenisz verseny, vas- és fém hulladék gyűjtése, két bál, amit az Idősbarátok Egyesületével közösen szerveztünk. A vakáció fesztiválbálját is egyesületünk rendezte. Szépen sikerült anyák napi műsorunk is, melyet az iskolával és az óvodával közösen tartottunk a kultúrházban. A gyermekek készítette tárgyakat értékesítettük, ezzel is növeltük az egyesület tőkéjét.

Terveinket mindenkor az ifjúság és a gyermekek véleményének figyelembevételével törekszünk megvalósítani. Célkitűzéseink közt fontos helyen szerepel a fiatalok és az idősebb korosztály viszonyának javítása.” (részlet az egyesület programjából)

 

Az Egyesület céljai, feladata, tevékenysége
 

Alapvető célja  A község fiatalkorú lakosságának összefogása és támogatása, valamint szabadidős, kulturális és sportprogramok szervezése.

1)        A fenti cél megvalósítása érdekében:

a)        a répceszemerei fiatalok körében ápolja és elősegíti az alkotó lokálpatriotizmus kialakulását, erősítését.

b)       ösztönzi és segíti a fiatalok aktív részvételét a közéletben.

c)        szervezi és támogatja a fiatalok kulturális, társadalmi és sport tevékenységét.

d)       tevékenyen vesz részt a kultúrált környezet kialakításában, védelmében.

e)        mindezen feladatok végrehajtása érdekében együttműködik a helyi önkormányzattal és egyéb szervezetekkel.

2)       Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, politikai pártoktól független, azoktól támogatást nem fogad el, és pártokat a maga részéről semmilyen formában nem támogat, továbbá országgyűlési képviselőjelöltet nem állít, és nem támogat a választásokon.
 

A társadalmi szervezetek nyilvántartásának ügyviteli szabályairól 6/1989. (VI. 8.) IM rendelettájékoztatójának megfelelően az alábbi tevékenységeket végzi:
3. szabadidős és hobbitevékenység (pl. öregdiákok, gyűjtőtevékenység),

4. nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,

5. kulturális tevékenység,

9. környezetvédelmi tevékenység (pl. természeti környezet védelme, épített környezet védelme, állatvédelem)

10. gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet,

14. sport, a munkaviszonyban és a polgári jogi jogviszony keretében megbízás alapján folytatott sporttevékenység kivételével.